Followers

Tuesday, 13 September 2011

GIRLS :)

 JIKA BANYAK 

YELLOW
It's their problem
Don't worry sebab masalahnya bukan pada korang k tapi pada kengkawan .
kengkawan korang tu la memilih ciri-ciri kawan .
Hey tak perlu risau , bukan dorang je yang boleh dibuat kawan , 
ramai lagi . Lagi pun persahabatan begini tak tahan lama dan tak mungkin
dorang tu jadi teman sejati .
Korang semua mesti dapat kengkawan sejati yang lain . 
The real friends who love us for who we are .


HIJAU
Hmmm ... tubuh korang memerlukan 
sedikit perhatian .
Khabar buruk ni . korang nanti mesti dijaui kengkawan sebab masalah 
fizikal . Cuba check tubuh korang semua , mesti bau something kan ?
Sama ada bau badan , mulut atau pun kaki ?
Kalau betul , memang sah korang semua ni busuk ! puiihh .
Mandi la bersih-bersih , pakai deodorant , pakai perfume ke bedak ke .
Perhatikan apa yang korang makan , jangan main belasah je .
Makanan yang pedas atau berempah memang akan menaikkan 
bau badan korang nanti . Memang sure ahh korang semua 
memang bau punya sampai kengkawan pun jauh .
Tak pun masalah attitude korang ? mmm ..
Lebih baik korang ambil masa untuk scan attitude korang , ye ?

WAKTU 'NO-NO' UNTUK BERANGAN

*Memandu
  Tak payah di terang panjang lebar . Berangan saat memandu sama je dengan menempah maut . Bahaya !

*Sewaktu berbual
  Kalau korang tak nak dibenci , jangan cuba-cuba melamun time dengan kawan-kawan ajak berbual .
  Selain tak sopan , mungkin nanti korang akan dikatakan sombong atau pentingkan diri . So jangan !

*Tempat sesak
  Orang jahat ada kat mana-mana je . So , buat sesuatu untuk tak melamun di tengah orang ramai .
  Takut-takut nanti korang di hipnosis orang jahat atau diculik . nak ke ?

*Tempat Berbahaya / Keras
  Emm , asal lak korang ni suka sangat melamun kat tempat-tempat keras ?
  Tak ada kerja lain ke huh ?
  Selain menakutkan , korang juga mesti nampak macam aneh dan dipinggirkan .

SYOKNYA BERANGAN !

Melamun VS Blur
Dari satu sisi , kedua-duanya memang nampak macam sama je . Tapi pada dasarnya ,
orang yang berdiam diri sambil fikirannya tidak hadir bersama keberadaan dirinya
pada tempoh waktu tertentu . Tapi melamun tu tak sama dengan blur . Mmm , biasanya
orang yang melamun ni fikirannya tak la kosong , ada la isinya . Dia berfikir tentang sesuatu
atau berimaginasi . Bagi si blur , bererti otaknya betul-betul kosong masa tu . Sama juga maksudnya
dengan tak memikirkan apa-apa . So , korang semua tolong bagitahu mana satu yang lebih ngeri ;
melamun atau blur ?

Jujur , korang semua ni kaki melamun kan ? Eleh , tak nak mengaku lak . asl ?? Takut kena ejek ke ?
LOL , takut kena ejek tu perkara biasa . Memang hakikatnya orang yang suka melamun atau berangan
memang selalu dikritik . Siapa suka diejek kuat melamun kan ?

Lagi pun banyak pula mitos , cerita-cerita pelik lagi jelik berkaitan dengan orang yang suka melamun .
Korang semua sendiri pun tahu kan ? Pokok pangkal , masyarakat berpendapat melamun
tu tak bagus >.< . Berangan memang tabiat yang tak mendatangkan faedah langsung . betul kan ?

KIM JOON




SEKALI pandang mungkin korang tak cakap 
yang KIM JOON nie istimewa . Tapi
 korang mesti akan cepat-cepat mengubah persepsi
itu bila pandangan kedua , ketiga , keempat atau sampai
ke .. bawa mimpi . hehe :D
 
Bagi peminat drama siri popular Korea ; Boys Over Flowers
(BOF) , mesti kenal Kim Joon nie . Tapi hakikatnya memang Kim Joon
jarang-jarang dapat liputan media . Kalau nak dibandingkan ngn 
kawan-kawan yang berlakon dalam drama tu , cahaya bintang Kim Joon
memang malap sikit . Tapi tak makna Kim Joon nie tak popular !

Mungkin sebab Kim Joon nie memang seorang low profile kowt .
Wataknya sebagai Song Woo Bin yang cool , kurang bercakap
dan muncul pun bila de kawan-kawan dia BOF ada dalam satu-satu
babak serba sedikit yang memang refleksi kepada karakternya di luar lokasi .

Buktinya , korang perasan kan , setiap kali Kim Joon bercakap
memang skrip dia tak pernah panjang . Pendek je . 
Semua pendek , ala kadar je . Itulah sebab Kim Joon selalu disebutkan 
sebagai anggota F4 yang memang tak sengaja dilupakan.

Jejaka handsome nie pencinta anjing turut mengaku yang pengalaman dia 
dalam arena hiburan masih cetek berbanding dengan tiga pelakon
BOF itu . Tapi dia handsome kn ? hehe .. :D
Kim Joon nie memang mampu buat korang semua terpesona
dengan karismanya yang tersendiri
dengan lakonan dia , kan ?
LOL :D
Comel comel comel :)

















MY KARYA

DI MANA JANJIMU AZFAR ?
Dimana janjimu ?
Dimana setiamu?
Kau berjanji sehidup semati 
Tetapi engkau mungkiri segala janji

Ku masih setia
Ku masih menanti
Kembalilah engkau kepadaku
Sudi ku menerimamu seperti dulu

Azfar itu namamu
Azfar rintihan hatiku
Sukarnya untuk berpisah
Dengan dirimu

Tak sanggup kehilanganmu
Tak tahan menanggung rindu
Wajahmu sering menyemai
Dalam hatiku


















Saturday, 30 July 2011

BEG DOMO :)








BEG DOMO <3
HEHE ..
cute x ??
cute kn .. kalau la de beg cmnie , aku hari2 bawa pergi jalan-jalan .
dh la comel , pakai org tgk gempak .. menarik perhatian org ramai kowt .
X semua org de beg cmnie . semua org nk , nk dptkn beg domo pun susah 
harga dia mahal kowt , x semua dpt kn .. Domo-domo . aku serius nk kau dowhh ..
kau dh la comel hot lak tu .. rasa nk je simpan kau .<3
Tahu-tahu jela kn beg domo nie ramai yg guna buat jalan-jalan , tambah-tambah lagi 
hang out ngn balak ke hang out ngn mmber ke time tu la
ramai mata terpesona . haha :D
bkn orgnya tapi beg :)
tapi x semua la . Yang dpt tu kira bangga r sbb dpt beg domo 
abis yg x dpt tu mesti teringat sgt kn .
Dpt beg domo kira cukup beruntung la drpd x dpt patungnya
dpt beg pun kira ok :D 

Bley amik gmbar ngn dia , jalan-jalan ngn dia ,
tidur ngn dia , main2-main pun ngn dia ..
mmg terbaik ahh ..
tapi kalau kita tgk org yg selalu buat cmtu , 
mmg kesian ahh sbb dia sorang je yg buat cmtu
haahaha :D

tapi x salah kalau org tu nk buat cmtu , 
hak dia kn .. :)

PEHHH , AKU NK DOWHH ..
Comel gilaa :D

DOMO DOMO DOMO <3




Seminar kt UM :)


Dalam bas otw nk balik ke sekolah .
haha .. :D 
xde kerja nk buat , so amik gambar jela
peace :*

Kat UM tgh study :)
tapi sempat amik gmbar :P



Thursday, 28 July 2011

Update :)

Sorry la blog , aku lupa la nk update kt kau .. 
Maklum la budak spm kn so jarang aku nk on9 kau blog . Sorry taw . 
Btw , aku sebenarnya dah lama x sentuh kau , update new 
story pun x .. Sekarang aku nk story2 sikit :D
Kau tahu blog sekarang aku mmg buzy gila kowt ,
aku xley nk sentuh kau selalu dh .
Ade je tangan ketiga yg nk guna komputer nie..
geram pulak aku dibuatnya 0.o
Tapi x pe aku sabar .. maklum la sabar tu kn 
separuh daripada iman :)
standard r tu kn ..hehe 

Aku rasa kn blog sekarang nie aku dh mla rindu kt kau ..
yela , mana taknya kn kau sorang tempat aku nk 
tulis macam-macam , kutuk ke , ngata ke , maki ke .. xde kau mmg aku 
tak de kerja la nmpaknya . haha :D
Tapi aku x maki kau k , aku x maki spe2 pun 
just for fun ..nama pun xde kerja kn mesti la just for fun :D
OK sekarang blog kau jangan risau k , aku xkn tngglkn kau ,
aku sentiase kt sini tok kau ..

Aku dh lama x update , rasa rindu sangat nie pun
de gak :P
UPDATE UPDATE UPDATE !!!
<3

Wednesday, 13 July 2011

Aiman :)




Tahu x spe nie ?
 Nama dia nie aiman .aiman nie baik taw , handsome kn ?
comel je muka dia , rindu kowt :/
dia baik gila ngn aku siap kata 'saya sukakan awak' , 'saya cintakan awak'. 
Pehh terharu sial..
aku terperanjat sial , x sangke de budak ensem cm dia minat kt aku .
tapi tu la aku ,mmm cm x hargai lak dia . tp dia mmg member baik sial , baik kt aku.
aku suka dia , mmg best kawan ngn diaa !!! <3
sayang lak nk lepaskn dia . korang pun tahu kn aku nie pemalu nk ngaku2 nie , so paham2 jela
perangai perempuan nie . 
aku rindu sebenarnya kt dia nie sbb dh lama x IM kowt ..
mesti la rindu .. gila kalau x rindu . tu mmg xde perasaan r tu .. :)
Xde dia rasa sunyi gila ... mmm . Tengok skrg dh mula rindu lak kt dia .. nie aku 
malas nie , sbb suka la aku jd cmnie .. Aduhh !!!
Cne aku nk bgtahu dia nie ? dia suka aku tapi aku x bgtahu dia pun yg aku suka dia
sbagai kwn je tapi ntah la .. susah dowhh :/
jawabnya 'melepas la kau'.. mmm !!!
ala , cne nie weyh ?? EEE....
mmm , dpt tgk dia ngn gf baru dia pun dh kira ok dh .. xpe r
jnji dia happy ngn pilihan dia . Aku tumpang happy untuk dia :)

Sunday, 10 July 2011

Love , Like , Respect

You Don't Have To 
Love Me ,
You Don't Even 
Have To Like Me , 
But You Will
RESPECT ME !!! 

I'm So Sorry If My Boobs 
Aren't Good Enough To
Satisfy Your Need.
I'm Sorry If I Not Pretty 
Enough To Be 
Your Girl .

I'm Sorry If Im Too
Short
Or Tall 4 You.
I'm Sorry If Im Not 
Tan Enough 4 You.
 
I'm Sorry If  I Don't
Have A Dream
Body That Turns You On.

But Most Of All..
I'm Sorry That Most
Guys Can't Accept A
GIRL For Who
They Really Are.

Thursday, 30 June 2011

Saturday, 25 June 2011

Member Gua :)





 
 
 


Member Sudaa :P


hye !!! korang tahu spe nie ?? dorang cntik kn ?? comel , sexy , hott ... peehhh terair liur aku , hahaha ..
ok nie mmbe faty .. kita start dari kanan sebelah sana dulu . ok ! yg pakai baju hitam dalamnya warna biru yg agak berisi tu , hehe .. dia siti nur khalilah .. hott taw dia tu :P pggl dia 'ila' . Yang sebelah dia tu plak yg kecik molek tu nama dia nur asmurni.. cute kn dia ? kecik je taw orgnye .. comel gitu . mcm patung pun de gak , rasa nk tampar pun de , haha kesiann kesiann .. :D

Yang baju petak tu plak .. dia la org yg start cadangkan dlu tuk amek gmbar , kalau x mmg xdenye :P . ek yeke ?? haha , ntah la faty pun xtahu spe yg cadangkn dlu . nama dia nik aishah . Mmbe2 kt sini pggl nik je :P cntik kn dia .. ? haha Semua mmbe faty cntik taw , kau de ? xde kn :P Ok , seterusnya yang tinggi baju putih colour favourite faty tu , hehe .. nama dia zurin natasha .. Mmbe2 kt sini pggl dia zurin je. Hot kn mmbe faty semua ?? haha .. mmg terbaik ahh dorang nie , best gle kawan ngn korang .. kau xde kn ?? haha :P

Spoting , gila gila , ape ag ek ?? haha , susah dowhh .. kira semuaa laaa . Faty susah nk huraikan sebenarnya nie , tapi xpe faty cuba try test dlu k :PDorang nie semua mmg terbaik .. otak mmbe2 faty semua bley tahan r .. mmg best . Rugi x de kawan mcm nie .. :D ek lupa plak , gambar nie time tu kiteorg kt the mines . De lawatan pasal universiti dia mcm promote la kiranya untuk abis spm . Sebenarnya cikgu mohan yg cadangkan untuk pegi sana de pameran la tu la nie la kteorg pegi la seronok ktekn .. mmg best !! Xley lupa dowhh :D

cm biase la sampai sana je , berpecah .. sorang pegi sana , sorang lak pegi sini .. ramai sial . penuh o.0 .
Dah mcm 'kutu' dah faty tgk . penuhh gila :P
Tapi mmg terbaik sial , rasa happy gila .. kena ngorat pun de gak :D
HAHA.. pape jela :P
pastu ?? BLA  BLA BLA ... 
PASTU BALIK :D
Ek lupa lak .. yg dalam gambar tu korang nmpak laki tu kn ? nmpak x ?? haa , dia tu pun mmbe faty gak . Nama dia syafiq . Cam biase la mmbe kt sini pggl dia boboy , ek 'korang x tahu kn '?? mmg xtau pun :P ..ok kita terus kn ..
Dalam tgh otw nk balik tu sebenarnya gerak ngn bas so balik pun ngn bas la :) dalam bas pun kita buat bising , nyanyi la , de yg tido . yang tido tu xpe nie yg tgh bising2 tu mne taknye meriahh .. haha . dalam bas pun bising gak !! Pehhh , best gle .. Xdapat lupakn dowh ..: )

Dah sampai tu kteorg pun ape ag  turun la dr bas tu .. lepak jp kt sekolah .. hah , time kt sekolah la gmbr nie amek . Amek gambar , gerak sana gerak sini .. buat gaya tu buat gaya nie .. HAHA , KELAKAR SIALL ! :D

KENANGAN YANG CUKUP INDAH !! .. THX BEB .. MMG BEST DOWHH NGN KORANG SEMUA !!!



Aloha .. korang nie blog faty baru buat :) simple je kn . pasal blog nie?? xde yg special pun .. simple je ann ? hee :D dah tahu simple tu follow r .. N sapa2 yg terasa muka dia de kt blog nie , sorry taw faty amek .. n suka hati faty la nk buat ape kt muka tu .. haha :D u r welcome to read it but dont complain k :)

shy emo love

Si Comel :)

Comel x 'Si Kecil nie' ?? Comel gila kn .. haha :) faty dh la suka gila kt anak kucing nie , dah mcm anak sendiri dh :D Terlampau suka .. sayang sangat2 !!! Tengok tu , x ke comel anak kucing nie ?? Kalau mara , pukul ke , sepak ke bunuh ke rasa sayang sangat sebab x sanggup nk cederakan ciptaan tuhan nie yang comel nie :P .. Ape yg de , ape yg kita dpt kena hargai :D KUCING2 KENAPA LA KAU COMEL SANGAT ? Manusia xde pun secomel cm kau . Tu maknanya tuhan maha adil , sebab tuhan bagi perbezaan antara manusia ngn haiwan . :P kena paham tu . Cewwahh , mcm ustazah la plak .. haha :D

mmber gua :P

mmber gua :P

sofi n bakiya :)

sofi n bakiya :)

athiqah ngn adik dia :P

athiqah ngn adik dia :P

Yang nie mmber je :P

Yang nie mmber je  :P

rumah ungu !!!

rumah ungu !!!

I LOVE YOU

I LOVE YOU

Monkey :)

Monkey :)

Domo :)

Domo :)
Copyright@Dihasilkan Oleh Hak Milik Pinky Devil